Hippodroom blijft bij een droom!Het is helaas bij een droom gebleven. Er komt dit voorjaar geen Hippodroom in het voormalige Morres pand. GGD IJsselland meldde zich eind januari bij ons met het verzoek of zij bij ons in mochten trekken, omdat ze een grote vaccinatie locatie zochten in Deventer. Je moet elkaar helpen in deze barre tijden, dus wij stemden toe.


Wij waren met de eigenaar van het pand overeen gekomen pas huur te gaan betalen bij daadwerkelijke ingebruikname van het Morres pand. Om die reden was er ook nog geen getekend huurcontract. Toen de GGD daar achter kwam besloten ze rechtstreeks te onderhandelen met de eigenaar van het pand, zonder ons daar in te kennen. Lang verhaal kort, de GGD gaat nu het pand helemaal huren voor 10 + 6 maanden voor om en nabij 500.000 euro, op voorwaarde dat er geen plek meer is voor ons Hippodroom. Eigenaar pand kiest voor de grote zak geld.


Wij verwijten de GGD IJsselland laakbaar handelen, maar hebben helaas juridisch gezien geen poot om op te staan. De voorbereidingen hebben ons een hoop tijd en geld gekost. Er zijn door ons al veel aanpassingen aan het pand gedaan, waar de GGD nu van profiteert. De GGD weigert vooralsnog deze kosten te vergoeden.


Wij gaan vol goede moed verder met het verzinnen van mooie plannen en hopen zo snel mogelijk in ons eigen pand weer concerten en voorstellingen te kunnen geven.


Be Hip! Be there!

Featured Posts
Recent Posts